×

طراحی نمای کلاسیک

طراحی و اجرای انواع طراحی نمای کلاسیک

صفحه اصلی > مقالات > طراحی نمای کلاسیک
فهرست عناوین
درخواست مشاوره رایگان

طراحی نمای کلاسیک





طراحی نمای کلاسیک نوعی طراحی معماری است که ریشه های خود را از عناصر دوران کلاسیک روم و یونان باستان میگیرد . این نما با سنگ های گران قیمت و عناصر زیبا که سبکی باستانی دارند اما هنوز کاملا معاصر به نظر میرسند ، ظاهری باشکوه ارائه میدهد .
نمایی که بر پایه سبک کلاسیک اجرا میشود ؛ حاوی طرح های متنوعی مانند ستون ، سر ستون ، پا ستون، کتیبه ، گلویی ، هلال ، قاب ، پنجره و ... هستند که جزئیات آنها بسیار مهم است . این سبک در واقع الهام گرفته شده از معماری ایران باستان و یونان یا همان روم است . برای اجرای یک نمای کلاسیک کامل و اصولی ، باید استاندارد هایی رعایت شود که اهمیت به جزئیات آنها ، دقت اجرا را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد . 

طراحی نمای کلاسیک

 

المان های نما کلاسیک

ستون : یکی از مهمترین اجزای تشکیل دهنده نمای سنگی کلاسیک ستون است . ستون در نمای سنگی ساختمان را با ابهت و زیباتر میکند . خود ستون ها از سه قسمت اصلی تشکیل شده اند که عبارتند از ؛ پایه ستون ، بدنه و سرستون . یکی از مهمترین مواردی که طراح باید در استفاده از ستون به آن توجه کند هماهنگی میان این اجزا و ایجاد ساختاری متقارن و مشابه است . یعنی طراحی کلی ستون باید متناسب با نمای سازه باشد .
سر ستون : پنج راسته معماری کلاسیک وجود دارد ؛ یونی ، کورینتی ، دوریک ، توسکانی وکامپوزیت.
انتهای بالایی ستون ، مسئول انتقال تلاش های سنگ بند به شفت و تخلیه آنها بر اساس آن است .
سرستون یونی : با خطوط ارگانیک سبک و سیال ، این نظم به خطوط بدن زن اشاره دارد که با لاغری زنانه مشخص میشود. در ترکیب سرستون ، تاثیرات شرقی دیده میشود ، مانند حکاکی هایی از برگ های خرما ، پاپیروس و برگ های گیاهی با الهام از معماری مصر .
سرستون کورینتی : این سرستون به عنوان ظریف ترین سبک از سه مدل بر اساس طراحی یونانی ، مجموعه ای از جزئیات و طرح هایی را ارئه میکند که بسیار فکر شده و دقیق برای تقلید از شکل لاغر یک دختر ارائه میکند . جوانه ها و برگ های آکانتوس طراحی سه بعدی سنگ های مجسمه سازی را مشخص میکنند .
سرستون دوریک : با خطوط ابتدایی و زیبایی شناسی مبتنی بر تناسب بدن مرد و کهن الگوی قوی آن ، در ساختمان های یونانی به افتخار خدایان مرد به کار گرفته شد . دوریک نمونه ای از تناسب ، قدرت و فیض بدن مردانه است که به تعادل اشاره میکند . در این مدل سرستون از دو قسمت اکینوس و چرتکه تشکیل شده که به ترتیب قسمت کوسن مانند و عنصر مربعی مستقیما بار را از پدینت دریافت میکنند .
سرستون توسکانی : در عرض هفت ستون در ارتفاع ( یک عرض کمتر از ستون دوریک ) سادگی رسمی و بنابراین  سادگی ساختاری را نشان میدهد . برخلاف سه مدل با منشا یونانی ، که در آن شفت فلوت است ، در این ترتیب شفت صاف است و هدف آن ساده سازی است .
سرستون کامپوزیت : این راسته که از اتحاد راسته های کلاسیک یونی و کورتنی ایجاد شده است ، استادانه ترین نظم در بین پنج راسته معماری است . با طومارهای یونی و جوانه های کورنتی و برگ های آکانتوس ، این نظم دارای تزئینات همپوشانی است . ارتفاع ستون معمولا ده ستون ستون است .
براکت یا سرگاو نر : این ابزار کاربردی که بیشتر نقش تزئینی را در نما دارد به عنوان ابزار حجم دهنده داخل نما نیز شناخته میشوند . تاثیر براکت در فرم نهایی طراحی نما کلاسیک به قدری زیاد است که نمیتوان آن را نادیده گرفت .
کتیبه ها و گلها : نقش اصلی گلها و کتیبه ها در طراحی نما کلاسیک برجسته سازی ساختار استفاده میشود . طراح از سنگ هایی با مواد و رنگ های مختلف برای تولید کتیبه هایی با طرح گل استفاده میکند .
قوس : یکی دیگر از مولفه های مهمی که به زیبایی نما کلاسیک کمک میکند ، استفاده از قوس در قسمت های مختلف نما می باشد . وجود قوس در نمای کلاسیک به ایجاد هارمونی زیبا کمک میکند .

انواع نمای کلاسیک

- نمای رومی : این سبک از نما کلاسیک خود به سه دسته تقسیم میشود .
1. معماری کلاسیک دوریک : در این سبک که در ساختمان های کلاسیک با ارتفاع زیاد رایج است ، ستون ها از پایین به بالا باریک میشوند و گاهی این روند باریک شدن به صورت مقعر است . نسبت ارتفاع اینستون ها به پایه آنها 6 به 1 است . این ستون ها دارای سرستون های ساده نیز هستند .

طراحی نمای کلاسیک

2. معماری کلاسیک دونیک : این سبک دارای ستون های بلند وباریک با سرستون های حلزونی یا مارپیچ است . شکل این ستون ها از هر طرف برای بیننده یکسان است .
3. معماری کلاسیک کورنت : معماری کورنتی نیز دارای سرستون هایی به شکل زنگ معکوس و به سمت بالا است .

طراحی نمای کلاسیک

- نما نئوکلاسیک : طیف طرح های نمای نئوکلاسیک بسیار گسترده است. برخی از ویژگی های طراحی نمای نئوکلاسیک شامل ابعاد بزرگ ساختمان ، استفاده از اشکال هندسی ساده  در دیوار ها ، استفاده از ستون ها و جزئیات به سبک یونانی است . نقش برجسته ها در این سبک مسطح هستند . این نقش برجسته ها در داخل قاب های تزئینی و حاشیه های زینتی قرار گرفته اند . سقف ساختمان در معماری نئوکلاسیک صاف و افقی است . ظاهر منظم و ساده ، خطوط منظم ، ستون های مستقل و بلند و قرنیز های منحصر به فرداز دیگر ویژگی های این سبک طراحی است .

طراحی نمای کلاسیک

- نمای اسلیمی و بومی : این سبک طراحی چندان رایج نیست و فقط در سازه های مذهبی و سنتی کاربرد دارد . تزئینات فراوان از جمله کاشی های رنگارنگ ، اشکال هندسی متنوع و کتیبه های روی نما از ویژگی های بارز این سبک است . سبک بومی نیز شامل طرح های باستانیاز هر کشوری است که سبک های باستانی خاص خود را داشته است .
 
طراحی نمای کلاسیک

نور پردازی نما کلاسیک

- زاویه پرتوی نور ، اندازه قدرت تابش لامپ ها را تحت تاثیر خود قرار میدهد .
- استفاده از نور های گرم ورمانتیک میتواند حس محیطی دلنشین و آرام را منتقل کند .
- باید به دقت به توزیع نورها در ساختمان توجه کرد تا هیچ نقطه ای خیلی روشن و یا خیلی تیره نباشد.
- هدف از نورپردازی باید افزایش ارزش ساختمان ، تاکید بر معماری ، ایجاد زیبایی و جنبه های بصری در شهر و جلب توجه مردم  باشد .

اصول طراحی نما کلاسیک

- تناسب یکی از جنبه های اساسی معماری کلاسیک است . ساختمان هایی که بر اساس این اصول طراحی شده اند ، عقلانیت واضحی از خود نشان میدهند ، زیرا هر بخش برای تعادل با بقیه و کل ساختار مقیاس بندی شده است.
- تقارن نیز در معماری کلاسیک از اهمیت بالایی برخوردار است . نماها ، چیدمان ها وفضاها اغلب در دو طرف یک محور مرکزی منعکس میشوند و حس تعادل و نظم را تقویت میکنند . این تقارن فراتر از ملاحظات زیبایی شناختی صرف است و منعکس کننده اعتقاد عمیق جهان کلاسیک به کیهانی است که با نظم و تعادل مشخص میشود .

طراحی نمای کلاسیک

- هارمونی مفاهیم تقارن و تناسب را در ترکیب فرم ، عملکرد و محیط گسترش میدهد . ساختمان های کلاسیک به گونه ای طراحی شده اند که نه تنها از نظر داخلی بلکهبا محیط اطراف خود نیز هماهنگ باشند .
- ستون ، ویژگی مشخص معماری کلاسیک ، نمونه ای از این اصول است . ستون های ساختمان های کلاسیک نه تنها ساختاری ، بلکه برازنده و آراسته ، وزن بالا را تحمل میکنند و آن را به طور یکنواخت روی زمین توزیع میکنند و در عین حال به جلوه زیبایی از سبکی و ظرافت دست می یابند . گلدسته و پدینت که روی ستون ها را میپوشاند ، تمایل کلاسیک را برای ترسیم منظم و واضح عناصر معماری نشان میدهد .

طراحی نمای کلاسیک

- معماری کلاسیک نیز برای مادی و تکنیک ارزش زیادی قائل است . انتخاب مواد – مرمر ، سنگ آهک و آجر – نه تنها با در دسترس بودن محلی بلکه با توجه به دوام ، زیبایی و سهولت کنده کاری نیز تعیین میشود . تکنیک هایی مانند سنگ تراشی و کنده کاری به میزان فوق العاده تکمیل شد و امکان ایجاد سازه هایی را فراهم کرد که هم از نظر فیزیکی و هم از نظر زیبایی شناختی میتوانستند در آزمون زمان مقاومت کنند .

طراحی نمای کلاسیک

 

انواع متريال نما کلاسیک

- متریال سنگ : با هیچگونه عدم تغییر رنگ و جذب گرد و غبار روبرو نخواهید شد . مقاومت بالا در برابر رطوبت ، تنوع بسیار بالا در رنگ و جنس ، اجرای سریع و آسان .

طراحی نمای کلاسیک

- متریال فایبر سمنت برد : فایبر سمنت برد را باید از جمله پنل های سیمانی بدانید که دارای فیبر هستند . این فیبر ها از مقاومت بسیار بالایی برخوردار بوده و در عین حال میتوانند ظاهر بسیار مناسب و زیبایی را برای ساختمان فراهم آورند . فایبر سمت برد در برابر آتش و رطوبت نیز دارای مقاومت بالایی بوده و به ندرت از خود آسیب هایی را بروز میدهد . حتی دچار خوردگی توسط حشرات نیز نخواهند شد .

طراحی نمای کلاسیک

- متریال آجر : آجر در نهایت زیبایی حسی گرم و دعوت کننده را در تناسب با معماری مورد نظر به مخاطب القا میکند . از مهم ترین ویژگی های این متریال ، عدم احتیاج به هیچگونه نگهداری است .

طراحی نمای کلاسیک

- نمای بایرامیکس : برای ساخت این متریال متخصصان از دانه های مرمر ، سرامیک و گرانیت استفاده کردند که درون آن از چسب های مصنوعی و طبیعی پر شده بود . از مهم ترین ویژگی های این متریال ، پیاده سازی آسان و سریع آن ، رنگ های بسیار متنوع ، قیمت معقول ، سهولت در نصب و مقاومت بالا در برابر شرایط نامساعد جوی است .

طراحی نمای کلاسیک

پالت رنگی در نما کلاسیک

برای طراحی و استفاده پالت رنگی در نما کلاسیک باید از رنگهای روشن مثل سفید ، کرم و شیری استفاده کرد چرا که به نما اصالت میبخشند . به همین دلیل رنگهای تیره در پالت سبک کلاسیک یا رومی جایی ندارند.


 

نکات مهم در طراحی نما کلاسیک

- طیف گسترده ای از مصالح سنگی برای نما وجود دارد که تقریبا هر سلیقه ای را برآورده میکند. این تنوع به رنگ ، طرح و جنس سنگ های مورد استفاده گسترش می یابد .
- بهترین سنگ برای نمای کلاسیک سنگ تراورتن است. این نوع نمای سنگ با توجه به منابع استخراج فراوان در کشور مقرون به صرفه است. همچنین بادوام ترین نمای سنگی است . با سوراخ هایی در پشت سنگ ، محکم به نما میچسبد و در نتیجه آسیب نمی بیند .

طراحی نمای کلاسیک

- برخی از مواد مانند ستون ها و مجسمه ها پیش ساخته هستند و نصب را راحتتر میکنند . با این حال ، نصب عناصر پیش ساخته نیاز به کارگران ماهر دارد .
- در برخی موارد از سیمان برای ساخت نما استفاده میشود که به دقت و نیروی کار ماهر نیز نیاز دارد.

طراحی نمای کلاسیک

 
 





نظرات کاربران

ضمن قدردانی از انتخاب شما ، لطفا با ثبت نظر ما را در امر بهبود خدمات یاری فرمایید